Oma juttu ei löydy

Kirjoitin aikaisemmin postauksen, jossa vinkkasin, miten löytää elämään se oma juttu. Entä jos se oma juttu ei löydy, vaikka olet yrittänyt? Tarvitseeko elämässä aina olla jokin oma juttu? Tai jos on monenlaisia, mutta yksikään niistä ei ole sellainen, jonka vietäväksi haluaisit kokonaan heittäytyä?

Oma juttu ei löydy – tarvitseeko aina löytyä?

Missään ei määritellä, että jokaisella pitäisi joka hetki olla elämässään jokin yksi suuri intohimoisen tekemisen ja kiinnostuksen kohde. Jos sinulla ei tällä hetkellä sellaista tunnu olevan, hyväksy se, että näin on. Se on ihan ok.

Tällä hetkellä sinun juttusi voikin olla juuri se, ettei ole mitään yhtä suurta intohimon aihetta. Elämäntilanteesi saattaa olla sellainen, että yksinkertaisesti se, mitä tällä hetkellä kaikkein eniten tarvitset, onkin vapaa joutilaisuus ja aikaa ihan vain olemiselle.

Älä väheksy luvallisesti nautittua vapaan joutilaisuuden arvoa. Eivät koneetkaan jaksa loputtomiin ilman latausta. Eikä ihminen ole kone. Jos tuntuu siltä, ettei mikään oikein innosta, se saattaakin olla merkki siitä, että akkusi kaipaavat lataamista. Anna itsellesi lupa kerätä voimia.

Oma juttu ei löydy, jos sinulla ei sen löytämiseen ole voimavaroja. Lepääminen on silloin se polku, jonka kautta on vain kuljettava, jos haluat löytää todellisen oman juttusi.

Näin oli minullakin muutaman vuoden ajan, kun toivuin uupumuksesta. Silloin mikään muu ei olisi paremmin voinut antaa voimia ja auttaa minua oman juttuni löytämisessä. Niinä vuosina lepo oli tärkein oma juttuni.

Lue lisää: >> Uupumuksesta toipuminen vaatii muutakin kuin lepoa

Mitä jos mielenkiinto on lopahtanut?

Aivan kuten maailma muuttuu ympärilläsi, myös sinä muutut ajan oloon. Siksi myös omat kiinnostuksen kohteet ja oma paikkasi maailmassa saattaa muuttua. Sysäys muutokselle voi tulla ulkopuolelta. Se on voinut lähteä liikkeelle myös sinusta itsestäsi.

Jokainen meistä kasvaa ja kehittyy ajan oloon, kukin omaan tahtiinsa. Se, mikä aikaisemmin on tuntunut sinun jutultasi, ei ehkä enää jonain päivänä tyydytäkään.

Vaikka intohimoinen suhtautuminen johonkin työhön tai harrastukseen antaakin paljon, se myös rajoittaa. Kolikolla on aina kääntöpuolensa.

Kaikki aika ja energia, jonka käytät johonkin yhteen tiettyyn asiaan, on samalla pois jostakin muusta. Näin on siitäkin huolimatta, vaikka kokisit tekemisen mielekkääksi ja se antaisi paljon.

Erityisen paljon voimavaroja vie omistautuminen sellaiseen tekemiseen, johon todellinen mielenkiinto on hukassa. Silloin on parempi päästää suosiolla irti.

Irtipäästäminen entisestä voi pelottaa. Mitä, jos elämä tuntuukin sen jälkeen tyhjältä?

Nopean muutoksen jälkeen elämä saattaa hetkellisesti tuntua tyhjältä. On kuitenkin niin, että saadaksesi jotakin uutta, on sinun ensin tehtävä uudelle tilaa luopumalla jostakin entisestä.

Elämässä ei kuitenkaan oikeasti ole tyhjiä tiloja. (Jos sinusta sellaiselta tuntuu, voisiko olla niin, että jostakin syystä tiedostamattasi torjut uudet asiat sillä, että olet täyttänyt elämäsi ajatuksella sen tyhjyydestä?)

Oma juttu ei löydy väkisin ja pakottamalla. Uuden oman jutun löytämiseen tarvitaan aikaa. Anna itsellesi se aika!

Lue myös >> Luota, että saat elämäsi mutkiin ratkaisut

Aamukahvilla-blogin Henriikka kirjoittaa omista kokemuksistaan, miten heittäytymisen ja intohimoisen mielenkiinnon kohde vuosien varrella muuttuu ja voi jäädä kokonaankin pois.

Hän on myös huomannut, että elämässä voi siitä huolimatta olla paljon sisältöä. Se, ettei sinulla ole jotakin yhtä tiettyä omaa juttua, ei tee sinusta tai sinun elämästäsi yhtään huonompaa.

Jos oma juttu ei löydy

Nauti kokeilemisesta!

Jos koet, että oma juttu ei löydy, nauti vapaudesta, joka sinulla tällä hetkellä on! Ota kaikki irti siitä, että elämässäsi on nyt tilaa ja paikka kokeilla erilaisia asioita.

Se ei ole epäonnistumista, jos et halua omistautua jollekin yhdelle ainokaiselle asialle. Se on uteliaisuutta ja kokeilunhalua.

Entäpä jos juuri uteliaisuus ja kokeilunhalu onkin tällä hetkellä se sinun juttusi?

Kenties se, että kokeilet estottomasti erilaisia asioita, on se, joka eniten antaa sinulle energiaa. Toisaalta, ethän voi edes tietää, mistä pidät ja mistä et, ennen kuin olet oikeasti kokeillut.

Lue myös >> Mitä yhteistä on lipeäkalalla ja oman unelman toteuttamisella?

Oma juttu voi olla jo käsissäsi

Sinun juttusi voi myös olla se, että nautit tutuista rutiineista ja niiden tuomasta turvallisesta olosta. Ehkä pohjimmiltasi et edes kaipaa siihen mitään uutta, mullistavaa ja mukaansatempaavaa. Oma mukava ja sujuva arki on ihan yhtä arvokas oma juttu kuin mikä tahansa muukin.

PS. Jaa myös ystävälle, joka kokee, että oma juttu ei löydy.


Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: