Richard Branson, Virgin-yhtiöiden perustaja sanoi eräässä haastattelussa, että valtaosa maailman yrityksistä ja ylipäätään keksinnöistä syntyy turhautumisesta. Ihminen turhautuu siihen, että jokin asia ei toimi hänen haluamallaan tavalla, päättää kääriä hihat ja ryhtyy korjaamaan asiaa. Näin syntyi aikoinaan Virgin Airlineskin. Hän turhautui Karibialla matkustaessaan lentoyhtiöiden toimintaan, kun ei päässyt kulkemaan, kuten oli suunnitellut ja olisi halunnut. Hän päätti perustaa oman lentoyhtiön, joka toimii toisin.

Samasta syystä juontaa juurensa tämäkin blogi. Turhauman sijaan haluaisin kuitenkin puhua surusta. Tunnen suurta surua siitä, miten paljon maailmassa on kaltoinkohtelua ja pahoinvointia. En usko, että hyvinvoiva ihminen kohtelee ketään toista tieten tahtoen kaltoin. Sen sijaan olen vakuuttunut siitä, että jokaisen muita ihmisiä huonosti kohtelevan sisällä on ihminen, joka itse ei ole tullut kuulluksi, nähdyksi ja huomioiduksi. Toisin sanoen hän on itse tullut kohdelluksi kaltoin.

Vaikka ympäröivä maailma kohtelisi miten huonosti tahansa, on  aina olemassa  yksi ihminen, jonka toimintaan voit vaikuttaa ja jolta voit saada huolenpitoa ja kokea, että tulet huomioiduksi. Se ihminen olet sinä itse. Oma käyttäytymisesi itseäsi ja myös muita kohtaan on nimenomaan juuri sinun itsesi käsissä. Olet itsellesi se maailman tärkein ihminen. Jokaisen aikuisen ihmisen ensisijainen ja tärkein tehtävä on kantaa hyvää huolta itsestään. Se tehtävä ei kuulu kenellekään muulle. Se on jokaisen oma kunniatehtävä. Vaali tuota kunniatehtävääsi!

Tämän asian oivaltaminen on auttanut minua itseäni luomaan omasta elämästäni onnellisen. Kun nyt itse voin hyvin, haluan jakaa hyvää myös ympärilleni. Hyvinvoiva ihminen haluaa hyvää ympäristölleenkin. Haluan auttaa muita, että mahdollisimman moni muukin tässä maailmassa saisi kokea tulevansa kuulluksi ja siten voisi olla yhtä onnellinen. Jos se on onnistunut minulta, miksi se ei onnistuisi keneltä tahansa muultakin? Ainoa, mitä tarvitaan, on oma tahto: oma tahto muuttaa asioita sinussa itsessäsi.


Kommentoi toki!

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: